Actualitat

Un món digital lliure de violència

9 / 07 / 2021 | Marco+Ibor

Amb l’impacte de la pandèmia hem pogut comprovar les grans possibilitats de les tecnologies pel que fa a connectivitat i empoderament de persones de totes les edats i orígens.

També s’ha constatat que, com passa fora de la tecnologia, l’entorn digital està impregnat de les formes associades a la discriminació de gènere i als patrons patriarcals que donen lloc a la violència masclista en el nostre dia a dia.

Conductes violentes

Pràctiques invisibilitzades i normalitzades, es naturalitzen a través de bromes, acudits i memes, però que són atacs que s’han de denunciar.

Tots tenim un paper important en l’eliminació de la violència i la desigualtat, també en l’entorn digital, especialment els homes, ja que són els responsables principals de les conductes violentes masclistes.

Eines per a l’explotació

L’entorn digital és una de les eines utilitzades per les xarxes d’explotació de persones.

Capten la víctima mitjançant eines virtuals –Facebook, Instagram o portals de recerca de feina, sobretot–, aprofitant-se de la vulnerabilitat de la situació de la víctima.

En alguns casos, els explotadors utilitzen identitats falses per contactar amb les víctimes i guanyar-se’n la confiança.

Una vegada han captat les víctimes, utilitzen les xarxes socials per amenaçar-les amb la difusió de contingut compromès.

A més, en molts casos se’ls prohibeix l’ús d’aquestes plataformes, per evitar que puguin demanar ajuda.

Extra! Extra!

Comencem?

No perdis més el temps. Has trobat l'agència de confiança. Som experts en donar la visibilitat online que necessita la teva marca.

A Marco+Ibor no tenim por dels reptes, treballem per clients de segments molt diferents.

Comencem? Posa't en contacte amb el nostre equip, et volem conèixer!