Actualitat

La desmaterialització de la comunicació

13 / 07 / 2021 | Marco+Ibor

Respectar el medi ambient és una de les preocupacions més notables en els comportaments i hàbits de consum dels usuaris. Un propòsit que també ha guanyat pes és el disseny de processos corporatius en la comunicació.

En un context marcat per la sostenibilitat, les empreses han de pivotar en eines virtuals per impulsar la seva transformació digital i millorar la competitivitat de les seves operacions, a la vegada que procuren reduir l’impacte de la seva activitat amb l’entorn.

Un dels principals avantatges dels processos de digitalització és rebaixar la dependència dels mitjans de comunicació físics tradicionals, com el correu postal o els serveis logístics de missatgeria.

Mitjançant diferents solucions i plataformes digitals, els negocis poden relacionar-se o interactuar amb clients, partners o proveïdors augmentant la velocitat, immediatesa i eficiència.

Canals com el correu electrònic, les apps de missatgeria o l’SMS són cada vegada més habituals, no només per desenvolupar la comunicació habitual del dia a dia, sinó també per realitzar enviament de documentació amb implicacions legals o transaccionals.

Transformació digital sostenible

Una de les raons que forcen a les a empreses a no completar la desmaterialització de les seves comunicacions, és el fet de no tenir cap manera de garantir el component legal que encara té l’enviament de correu físic.

Actualment, la tecnologia permet que accions administratives ordinàries com confirmar pagaments, endarrerir terminis, acceptar condicions contractuals o advertir sobre interrupció de serveis sigui cada vegada més senzill i àgil, sense deixar de banda aspectes que requereixen certificat de recepció en canals presencials.

Però ara tot això ja és possible amb Registered Messages, un servei de registre i certificació de comunicacions digitals que ofereix una prova legal de la relació entre empreses i clients.

Es tracta d’una tecnologia capaç d’enviar missatges i documents a través de correu electrònic o SMS i analitzar instantàniament la resposta dels servidors de destí, així com guardar tota la informació de comportament (obertures, clics i respostes), i generar un document certificat amb firma digital.

Amb aquest sistema les companyies poden aconseguir una reducció d’entre el 50 i 90% en els costs de comunicació.

Invertir en la reducció de costs en la comunicació

A través de Registered Messages, les empreses tenen la possibilitat de reduir l’ús i el consum de materials com el paper o sobres i disminuir processos com l’enviament de documents mitjançant proveïdors logístics o serveis de missatgeria.

L’estratègia de missatges registrats és una inversió en la reducció de costs, que augmenta la velocitat i eficiència dels processos de comunicació amb els clients.

Una carta pot tardar tres dies o més a arribar al destinatari; en canvi un missatge registrat tarda dos segons a enviar la mateixa informació.

Davant l’auge imparable del comerç electrònic i la internacionalització digital de les companyies, aquesta tecnologia també té en compte l’escalabilitat de la comunicació com a un element indispensable per al creixement dels negocis en l’actualitat.

Extra! Extra!

Comencem?

No perdis més el temps. Has trobat l'agència de confiança. Som experts en donar la visibilitat online que necessita la teva marca.

A Marco+Ibor no tenim por dels reptes, treballem per clients de segments molt diferents.

Comencem? Posa't en contacte amb el nostre equip, et volem conèixer!