Actualitat

Identificar publicitat d’influencers a les xarxes socials

19 / 07 / 2021 | Marco+Ibor

El poder dels influencers és obvi. El engagement que pot provocar entre els seus seguidors ha fet que les persones influents siguin una opció molt interessant perquè les marques promocionin els seus productes a les xarxes.

Però, en moltes ocasions, la manca de regulació incita a que els influencers no expliquin a la seva audiència que el producte o servei del qual estan parlant és un contingut patrocinat i es produeix el que molts consideren publicitat encoberta.

Com regular la figura del influencer?

Per solucionar aquesta problemàtica i després d’aprovar un protocol amb els Ministeris d’Assumptes Econòmics i de Consum, la AEA (Asocación Española de Anunciantes) i Autocontrol han publicat el Codi sobre l’ús d’influencers a la publicitat.

Aquest codi entrarà en vigor l’1 de gener de 2021 i recull un conjunt de pautes a seguir que vincularan als anunciants adherits a ambdues associacions, així com a qualsevol altre anunciant del sector i a influencers que s’hi adhereixin voluntàriament.

Per tant, de cara a la seva audiència, tots els anunciants hauran de definir en els seus contractes amb influencers que els continguts publicitaris digitals o mencions realitzades són publicitat patrocinada.

En els casos que no quedi clar, serà obligatori incloure una indicació al respecte que sigui explicita, immediata i adequada al medi i missatge sobre la naturalesa d’aquests continguts.

Tanmateix, també proposen utilitzar mots com “publicitat”, “publi”, en col·laboració amb” o “patrocinat per”, tant en la publicació inicial del contingut com quan el influencer ho comparteixi. Aconsellen no utilitzar terminologia genèrica o poc clara.

Extra! Extra!

Comencem?

No perdis més el temps. Has trobat l'agència de confiança. Som experts en donar la visibilitat online que necessita la teva marca.

A Marco+Ibor no tenim por dels reptes, treballem per clients de segments molt diferents.

Comencem? Posa't en contacte amb el nostre equip, et volem conèixer!