Actualitat

Evitar el robatori de perfils de xarxes socials

6 / 07 / 2021 | Marco+Ibor

L’intent de robatori de comptes i de perfils de xarxes socials, amb Instagram com la més afectada, és una problemàtica en temps real i pot respondre a molts interessos: des d’accedir a informació privada d’un compte fins a utilitzar-la com a vehicle per enviar spam a tots els seus contactes.

Quan una persona és víctima d’un robatori d’aquest tipus, les conseqüències poden resultar molt desagradables. I el problema és que, en moltes ocasions, els usuaris no saben com actuar per recuperar la seguretat dels seus perfils.

A Instagram són conscients d’aquesta circumstància (robatori de perfils de xarxes socials) i, com a resposta, posa en funcionament Security Check, un sistema que ens ajudarà a restaurar la seguretat si creu que el compte pot ser piratejat.

D’aquesta manera, realitzar el recorregut per tots els paràmetres de seguretat necessaris serà molt més senzill i entenedor per a tots els usuaris.

Passos per assegurar i evitar el robatori de perfils d’instagram

1. Autentificació en dos factors.

La mesura estrella per a protegir comptes de serveis online. El primer pas de Security Check implicarà activar l’autentificació en dos factors.

A més a més, en els pròxims dies serà possible utilitzar aquest sistema de seguretat a Instagram mitjançant Whatsapp com a canal per al segon missatge.

2. Revisió de les dades de contacte.

Si perdem l’accés al servei, necessitarem tenir-lo als medis associats, així que és convenient revisar-los cada cert temps i assegurar-nos que estan actualitzats.

3. Desconfiar dels missatges privats.

Instagram mai t’enviarà un DM. Això no és una mesura de seguretat sinó un recordatori, ja que els DM són una porta oberta al malware i la millor opció és tractar-los amb compte.

4. Atenció als inicis de sessió.

Quan activem l’autentificació de dos factors a Instagram, rebrem una alerta cada vegada que algú intenti iniciar sessió amb el nostre compte des d’un dispositiu i navegador web que Instagram no reconeix com a associat a nosaltres.

Aquestes alertes són un avís molt important; algú està intentat accedir al nostre compte.

Extra! Extra!

Comencem?

No perdis més el temps. Has trobat l'agència de confiança. Som experts en donar la visibilitat online que necessita la teva marca.

A Marco+Ibor no tenim por dels reptes, treballem per clients de segments molt diferents.

Comencem? Posa't en contacte amb el nostre equip, et volem conèixer!