Actualitat

Podrà el 3D revolucionar la publicitat exterior?

2 / 08 / 2021 | Marco+Ibor

Després d’un 2020 marcat per la caiguda de l’activitat i la inversió a conseqüència del confinament per Covid, per a molts la publicitat exterior és un canal obsolet i residual.

Però, els darrers mesos, gràcies a la tornada progressiva a la mobilitat i el creixement del consum en un context d’optimisme moderat, el sector ha recuperat l’interès per la publicitat exterior.

La recuperació del medi s’ha produït per una transformació del canal. Durant el temps d’impàs experimentat per l’emergència sanitària, el sector ha tingut l’oportunitat de reinventar-se, apostant per la digitalització, la gestió de dades i la innovació en format i suports.

Digital Out of Home

En aquest context, el 3D ha fet una notable incursió a la indústria durant els darrers mesos, oferint, gràcies a la combinació de tecnologia i creativitat, noves possibilitats d’impactar a l’audiència, reforçar l’engagement i millorar el ROI de les estratègies de màrqueting.

Davant les campanyes en dues dimensions, el format 3D permet explotar les possibilitats creatives dels suports de l’exterior, especialment els de gran format. Es poden crear efectes visuals de profunditat i jugar amb la lluminositat. És creativitat en estat pur, amb caràcter avantguardista i trencador.

Tanmateix, aquesta tecnologia encara s’ha de consolidar i les marques hauran d’entendre que aquest nou format requereix un tractament diferent del que reben habitualment les campanyes en dues dimensions i en suports convencionals.

Habitualment treballen amb peces extretes d’anuncis de televisió o gràfiques digitals que s’adapten a diferents formats i suports. En canvi, la publicitat exterior 3D implica un desenvolupament creatiu i una producció ad hoc.

Un futur prometedor?

Els experts preveuen un fort creixement del format en la indústria publicitària nacional que permetrà que el medi augmenti part del seu pes en el sector.

No obstant això, el 3D encara està en una primera etapa de desenvolupament i requerirà temps, recursos i coneixement per implementar-se adequadament.

Tot i que, a llarg termini i davant una realitat més digitalitzada, el 3D pot arribar a convertir-se en l’únic format exterior, a curt i mitjà termini està obligat a conviure i complementar a suports i formats convencionals. Tindrà temps suficient abans que abondonem la publicitat exterior definitivament?

Extra! Extra!

Comencem?

No perdis més el temps. Has trobat l'agència de confiança. Som experts en donar la visibilitat online que necessita la teva marca.

A Marco+Ibor no tenim por dels reptes, treballem per clients de segments molt diferents.

Comencem? Posa't en contacte amb el nostre equip, et volem conèixer!