Actualitat

Protecció de perfils a les xarxes socials

6 / 07 / 2022 | Marco+Ibor

Comptar amb els procediments i els protocols de seguretat i gestió de crisis és una de les principals vies per prevenir o actuar davant aquest tipus d’atacs. Són més habituals entre les grans companyies que compten amb departaments específics en aquesta matèria.

Rebre missatges de phishing és habitual, i més quan es tracten d’usuaris normals perquè són víctimes més fàcils d’enganyar. És molt important conèixer tècniques, casos i com prevenir-ho.

Per aquest motiu és molt important no obrir missatges que no estiguin verificats ni comunicacions que procedeixen de comptes que no siguin oficials de les mateixes marques o plataformes.

Tanmateix, és aconsellable canviar les contrasenyes sovint i activar els factors de doble autentificació que ja disposen la majoria de serveis online.

Una alternativa per lluitar contra aquest tipus de ciberatac és reclamar els perfils falsos com més aviat millor. Pràcticament totes les xarxes socials i plataformes digitals tenen les opcions i procediments per fer-ho i actualitzen els seus protocols periòdicament.

Per exemple, aquest estiu Instagram ha presentat la seva nova Comprovació de Seguretat, una funcionalitat que permet assegurar el compte i protegir-la davant possible atacant que estiguin intentant robar-la.

Bones pràctiques a les xarxes socials

Els punts claus d’una política de seguretat en aquest tipus de plataformes, per protegir els seus comptes i perfils han de comptar amb:

  • Una contrasenya d’accés robusta que no sigui fàcilment desxifrable i habilitar sempre el doble factor d’autentificació.
  • Configuració de privacitat, trobant un punt intermedi que permeti utilitzar les xarxes de manera efectiva però sense descuidar la seguretat i privacitat del perfil empresarial.
  • Un responsable de publicació. Si es permet l’accés a tots els empleats perquè publiquin de manera indiscriminada, la imatge de l’empresa pot patir-ne les conseqüències, a més a més d’augmentar el risc d’accident de seguretat.
  • Unes normes de publicació definides, amb un to i un llenguatge definit.
  • Restriccions d’accés a certes dades o permisos que poden vulnerar la privacitat del compte.

A més a més, cal estar al dia de les amenaces, intentar evitar errors humans, i anar amb compte a l’hora de seguir determinats enllaços o descarregar arxius adjunts.

També cal incloure a les directrius d’actuació de l’empresa, la investigació del succés, informar a les autoritats competents i la denúncia de la situació a la Policia.

Vols més informació?

Omple el formulari i el departament corresponent atendrà la teva consulta al més aviat possible.

Vols més informació?

Omple el formulari i el departament corresponent atendrà la teva consulta al més aviat possible.