Actualitat

Externalitzar, sí o no? Aquesta és la qüestió!

13 / 07 / 2022 | Marco+Ibor

El funcionament del teixit intern empresarial pot ser molt complex. Les àrees o departaments d’una empresa, especialment les de màrqueting, acostumen a centrar-se en projectes específics focalitzats en les necessitats concretes de la seva companyia.

Alguns d’aquests projectes s’han de desenvolupar de forma interna, sigui per abast, cost o àmbit. És normal, ja que en la majoria dels casos, qui millor coneix les necessitats d’un negoci són els seus treballadors.

Tanmateix, hi ha determinades tasques de les quals obtindrien millors resultats si ho encarreguen a una agència externa de disseny web o de màrqueting digital. També es pot optar per un model híbrid, en el qual només s’externalitzen projectes puntuals.

Quins avantatges té externalitzar aquests processos?

1. Estalvi en el cost i el temps

Externalitzar els projectes de disseny permet millorar-ne el rendiment gràcies a l’economia d’escala i la reducció de costs de producció, de personal, d’imposts derivats o administratius.

Es pot arribar a un ritme de producció òptim i produir més per menys cost, ja que l’empresa externa gestionarà la informació del projecte, l’assignació de recursos i l’execució del projecte.

A més a més l’empresa externa adquirirà un compromís i això assegura que el projecte no agafi pols dins un calaix, amb la pèrdua de recursos i productivitat que comportaria.

2. Millores en la gestió del projecte

El més comú quan s’externalitza un projecte de disseny o màrqueting digital, és assignar un sol interlocutor o gestor del projecte. Aquest perfil permet que tota la informació o progrés estigui centralitzat en aquesta figura, treballant d’enllaç entre les necessitats i les demandes del seu equip.

Un gestor de projecte també assegurarà que el projecte acabi a temps i dins el pressupost estimat i el calendari pactat. L’agilitat és un dels avantatges que més valoren les empreses.

3. Especialització

Que una empresa tingui una web no significa que necessiti un expert de la matèria a la seva plantilla. Un altre avantatge d’externalitzar és que pots delegar tasques emmarcades en àrees que entren dins l’expertise o sector de la companyia.

Externalitzar serveis de disseny web i màrqueting digital a Marco+Ibor et permetrà tenir accés a dissenyadors, creadors de contingut, programadors i gestors de projectes que t’oferiran la millor especialització en aquestes àrees.

4. Noves perspectives

Pivotar amb una agència de màrqueting online aportarà una nova visió del teu negoci o de l’estratègia i pot desenvolupar noves perspectives que donin un nou aire a la teva marca i que aportin frescor als teus continguts.

5. Millores en la implementació

Dividir els diferents processos d’un projecte i assignar-ne algun a una altra empresa t’ajudarà a facilitar la implementació d’aquest. Podràs controlar millor el seu desenvolupament i controlar en quina fase es troba.

A més a més, si externalitzes diversos projectes a la vegada, els pots posar en marxa simultàniament, sense esperar a qui finalitzi un per començar amb l’altre.

Vols més informació?

Omple el formulari i el departament corresponent atendrà la teva consulta al més aviat possible.

Vols més informació?

Omple el formulari i el departament corresponent atendrà la teva consulta al més aviat possible.