Actualitat

Intel·ligència Artificial (AI)

26 / 09 / 2022 | Marco+Ibor

La Intel·ligència Artificial (AI) és la combinació d’algorismes plantejats amb el propòsit de crear màquines que presentin les mateixes capacitats que l’ésser humà. Una tecnologia que encara ens resulta llunyana i misteriosa, però que des de fa uns anys és present en el nostre dia a dia a tota hora. Aquí us deixem 10 punts sobre els objetius de la Intel·ligència Artificial:

  1. La intel·ligència artificial és una branca de la computer science que es dedica a l’estudi i desenvolupament de sistemes artificials capaços de fer tasques que requereixen intel·ligència humana, com el reconeixement de patrons, l’aprenentatge i la presa de decisions.
  2. És un camp de recerca interdisciplinari que es nodreix de la informàtica, la psicologia, la lingüística, l’economia i altres disciplines.
  3. Els sistemes d’intel·ligència artificial s’han utilitzat amb èxit en una àmplia varietat d’aplicacions, com el reconeixement de veu i d’imatge, el processament de llenguatge natural, la traducció automàtica, la robòtica, la planificació i el control, entre altres.
  4. La intel·ligència artificial és una de les àrees de computer science amb major creixement en l’actualitat, tant en recerca com en aplicacions.
  5. Els sistemes d’intel·ligència artificial s’estan utilitzant cada vegada més en la indústria, la medicina, el govern i altres àrees, la qual cosa està impulsant el desenvolupament de noves tecnologies i aplicacions.
  6. La intel·ligència artificial està transformant la forma en què interactuem amb els ordinadors, ja que cada vegada més s’estan dissenyant per a respondre de manera natural a les nostres preguntes i comandos.
  7. Els ordinadors amb intel·ligència artificial estan cada vegada més presents en les nostres vides, des d’assistents virtuals com Siri o Alexa, fins a cotxes autònoms i robots domèstics.
  8. La intel·ligència artificial està canviant la forma en què es fan negocis, ja que cada vegada més empreses estan utilitzant sistemes d’intel·ligència artificial per a prendre decisions estratègiques, millorar l’eficiència i reduir els costos.
  9. També està canviant la forma en què s’ensenya i s’aprèn, ja que s’estan desenvolupant noves formes d’ensenyament basades en la intel·ligència artificial, com l’aprenentatge automàtic.
  10. La intel·ligència artificial és un camp de recerca en constant evolució, i s’espera que en el futur es desenvolupin noves i millors aplicacions d’aquesta tecnologia.

En definitiva, la Intel·ligència Artificial té com a objectiu arribar a construir “màquines”, i millorar el coneixement de la intel·ligència. Aquestes màquines haurien de ser capaces d’imitar, o superar, les capacitats mentals dels humans: raonament, comprensió, imaginació, reconeixement, creativitat, fins i tot emocions.

Vols més informació?

Omple el formulari i el departament corresponent atendrà la teva consulta al més aviat possible.

Vols més informació?

Omple el formulari i el departament corresponent atendrà la teva consulta al més aviat possible.