Actualitat

La importància del SEO en un lloc web

9 / 09 / 2022 | Marco+Ibor

SEO és l’abreviatura de “Search Engine Optimization” i es refereix a l’optimització d’un lloc web per als motors de cerca. El SEO és molt important per a les webs de les empreses, perquè ajuda a millorar el posicionament d’un lloc web en els resultats de cerca dels motors de busqueda, el que genera més trànsit i, en última instància, més clients potencials per a l’empresa. 

Hi ha moltes maneres de millorar el SEO d’un lloc web, i cada vegada hi ha més factors que els motors de cerca tenen en compte en determinar l’ordre en què es mostren els resultats de cerca. No obstant això, alguns dels factors més importants que s’han de tenir en compte són la qualitat i la rellevància del contingut, l’estructura del lloc, la velocitat de càrrega de les pàgines i l’experiència d’usuari. 

  • La qualitat i la rellevància del contingut són probablement els factors més importants per al SEO. Els motors de cerca busquen contingut que sigui rellevant per als termes de cerca que estan sent utilitzats, i també busquen contingut d’alta qualitat que estigui ben escrit i que ofereixi un valor real al lector. És important assegurar-se que tot el contingut d’un lloc web compleixi amb aquests criteris, ja que en cas contrari és probable que el lloc no es posicioni bé en els resultats de cerca. 
  • L’estructura del lloc també és important per al SEO. Els buscadors prefereixen llocs web que estiguin ben organitzats i fàcils de navegar, i que tinguin una estructura d’enllaços interns lògica. També és important assegurar-se que totes les pàgines d’un lloc web estiguin optimitzades per als motors de cerca, ja que en cas contrari és probable que el lloc no es posicioni bé en els resultats de cerca. 
  • Un altre dels factors per al SEO, és la velocitat de càrrega. Els motors de cerca prefereixen llocs web que carreguen ràpidament, ja que això millora l’experiència d’usuari. Si un lloc web triga molt a carregar, és probable que els usuaris marxin abans de veure el contingut, la qual cosa pot afectar negativament el posicionament del lloc en els resultats de cerca. 
  • L’experiència d’usuari un part força important. Els buscadors afavoreixen webs que siguin fàcils d’usar i que ofereixin una bona experiència d’usuari. Si el web és difícil d’usar o confús, és probable que els usuaris marxin sense trobar el que busquen.
  • Els enllaços tant interns com externs ajuden molt a un bon posicionament. Per una banda, els enllaços interns col·locats estratègicament dins d’una web, on condueixin al client de forma natural per dins d’una web ajuden al posicionament d’aquesta. Per altra banda, els enllaços externs, són aquells que estan dins de d’altres llocs web i que dirigeixen tràfic cap al nostre web. És important que aquests últims siguin de qualitat per aconseguir el nostre objectiu SEO.

Per tant, és recomanable que en el moment de crear una web es tingui molt en compte tots aquests factors, ja que ajudaran a que el web es vagi posicionant en els principals buscadors, generi tràfic i clients potencials per a l’empresa propietaria de lloc web.

A Marco+Ibor trobaràs experts en desenvolupament web, adaptant-se a les necessitats de la teva empresa i buscant les solucions més adients per a cada cas. Consulta les nostres tarifes aquí.

Vols més informació?

Omple el formulari i el departament corresponent atendrà la teva consulta al més aviat possible.

Vols més informació?

Omple el formulari i el departament corresponent atendrà la teva consulta al més aviat possible.