Actualitat

La recuperació econòmica serà digital

2 / 06 / 2021 | Marco+Ibor

Durant la pandèmia estem vivint situacions que han accelerat i democratitzat la tecnologia en un camí que els experts asseguren que és estable i de no retorn, la recuperació econòmica serà digital.

La digitalització accelerada és irreversible i imparable. La crisi ha accelerat la solució de la mateixa crisi. El món és molt més digital i hem confirmat que la connectivitat és vital per al desenvolupament econòmic.

Canvi de paradigma

Els confinaments han accelerat la digitalització de la societat espanyola, passant del 75% al 85% els numero d’usuaris que utilitzen internet diverses vegades al dia i, durant els tres últims mesos, la xifra supera el 90%.

El millor exemple és la forma en la qual les persones grans han avançat en l’ús de tauletes i telèfons intel·ligents per tenir contacte amb la seva família i amistats o per accedir a continguts d’oci i entreteniment.

Aquest canvi de paradigma ha arribat per diferents fronts. El més important és el teletreball. Una modalitat que era minoritària a l’agenda laboral del país i que s’ha convertit en una tendència que no desapareixerà.

Més consum evidencia que la recuperació econòmica serà digital

No hi ha discussió, el gran beneficiat pel que fa a consum ha sigut el comerç electrònic.

Durant l’estat d’alarma, més del 50% de la població espanyola d’edats entre els 16 i els 74 anys va comparar a través d’Internet. A més a més, més de la meitat de les persones que van comprar online durant el confinament segueixen fent-ho.

L’any 2020 ha suposat un canvi radical en la forma de veure i gaudir del temps lliure i ha situat els continguts digitals en el centre de l’activitat.

Internet s’ha consolidat com la principal via d’entrada a un univers gegant de continguts amb l’afegit que s’hi pot accedir des de diferents dispositius i suports. El consum s’ha disparat amb increments de més del 75% en l’ús de smartphones i del 45% d’ordinadors portàtils.

Punt de no retorn

L’estat d’alarma ha posat en evidència que vivim en una societat en xarxa i connectada. Gràcies a la tecnologia podem desenvolupar la capacitat de resiliència necessària per seguir avançant en les situacions més adverses.

Durant el confinament hem accelerat uns cinc anys el procés d’adopció d’hàbits digitals, però, tanmateix, aquest creixement serà desigual i obrirà una escletxa entre companyies i ciutadans. Nous maldecaps d’una nova realitat.

Vols més informació?

Omple el formulari i el departament corresponent atendrà la teva consulta al més aviat possible.

Vols més informació?

Omple el formulari i el departament corresponent atendrà la teva consulta al més aviat possible.